donderdag 7 juni 2012

WTF!



Op 9 juni 2012 stijgt WTF! met Da Bop van 19 naar 3. In de track zit een sample van het liedje Nash Sosed (Our Neighbour) van Edita Piekha. Het is niet de eerste keer dat deze sample gebruikt is, maar wel de eerste keer dat het tot een Top 40-notering leidt. De track was op 2 juni 2012 Dancesmash bij Radio 538.
In 2010 behoorde We No Speak Americano van Yolanda Be Cool & DCUP, vervaardigd volgens hetzelfde sampleprincipe, tot de grootste hits van het jaar.

Edita Piekha
De basis voor Da Bop is het nummer Piosenka O Sąsiedzie van de Russische componist Dymitr Potiomkin. In 1968 neemt de Poolse zangeres Ireny Santor het op. In 1970 is die song de inspiratiebron voor Nash Sosed (later ook Our Neighbour getiteld) van Edita Piekha. De Russische zangeres werd op 31 mei 1937 geboren in Frankrijk (Édith-Marie Pierha), maar groeide op in Polen en maakte carrière als zangeres en actrice in Rusland. Haar gesamplede stem is al in 2003 te horen in Blood In Blood Out van het Amerikaanse hiphop-duo Jedi Mind Tricks. In 2010 remixte de Italiaanse dj/producer Gary Caos het origineel en noemde het Party People.


Ultrabeat
WTF! bestaat uit de Britten Ian Redman, Mike Di Scala en Chris Henry. In 2003 werkte het drietal ook samen, toen onder de naam Ultrabeat. Hun single Pretty Green Eyes haalde toen #28. In 2004 kwam Feelin' Fine tot #26.


Geen songtekst beschikbaar


Bekijk de officiële clip

Luister naar de originele Nash Sosed van Edita Piekha

Bekijk een latere opname van Edita Piekha


Geen opmerkingen:

Een reactie posten